Where lifestyle meets finance
Geld l Beleggen

Over hoe je een groot geldbedrag bij elkaar spaart

Sparen? Dat levert anno nu (bijna) niks meer op. Wat dan wel? Beleggen? Ik ging naar een workshop hierover en ontdekte dat dat een stuk minder eng is dan de meeste mensen denken.

Het leven is duur. Ik zeg het in de video al. 16.000 euro eigen geld meenemen voor een gemiddeld koophuis in Nederland. Een studerend kind? 40.000 euro. Dat zijn nog eens bedragen, zeg. Toch zijn die bedragen best haalbaar, als je maar op tijd begint en trouw inlegt. Bijvoorbeeld: 100 euro per maand kan met een beetje rendement na 20 jaar al tot ruim 35.000 euro zijn gegroeid.

Veel vrouwen vinden beleggen interessant (zeker nu de rente op je spaarrekening zo ongeveer 0% is) maar ook eng. Snap ik. Dat had ik ook. Jarenlang heb ik er tegenaan gehikt. Ik wilde wel, maar durfde niet. Toen ik me erin ging verdiepen en het beter ging begrijpen, snapte ik dat die risico’s te behappen zijn (voor mij) als ik het risico maar spreid (niet op één paard wedden) en beleg voor de lange termijn. En lange termijn is het: want ik wil dit geld gebruiken voor mijn pensioen. Hoognodig als zzp’er.

Verder lezen: Waarom beleggen soms aantrekkelijker is dan sparen

De Rabobank geeft dus de komende weken een heel toffe geld-workshop. Klinkt voor veel mensen misschien als een tegenstelling. Tof en geld-workshop in één zin. Ik mocht even proef komen kijken en vond het echt boeiend en leerzaam. De workshop is binnenkort voor iedereen toegankelijk. Gratis en voor niks. Op Rabobank.nl/bereikmeermetjegeld kun je checken wanneer je ‘m bij jou in de buurt kunt volgen.

Dit artikel is een samenwerking met Rabobank maar de inhoud is 100% van How 2 Spend It. Net als wij gelooft Rabobank dat geld misschien niet gelukkig maakt, maar het leven wel een stukje makkelijker en relaxter.

Reageer