Where lifestyle meets finance
Samenwerken Met Je Geliefde
Werk | samenwerken | geliefde

Samenwerken met je geliefde: dé tips!

Hoe gek ik ook ben op manlief, ik geloof niet dat wij gelukkiger zouden worden wanneer wij naast ons gezinsleven ook ons werkende bestaan met elkaar zouden delen. Toch ken ik redelijk wat koppels die dit wel kunnen, en met succes. Knap vind ik dat, je bent dan immers écht 24/7 samen en op elkaar aangewezen. Durf jij een zakelijke samenwerking met je geliefde aan en kun je hier wel wat tips bij gebruiken? Wij deden onderzoek en delen onze tips graag met je. 

7 tips voor een succesvolle zakelijke samenwerking met je geliefde

#1. Houd werk en privé gescheiden

Misschien een inkopper maar daarom niet minder belangrijk: zorg ervoor dat je werk en privé gescheiden houdt. Het is makkelijk om het altijd over het werk te hebben, maar probeer dit te beperken en zorg ervoor dat je ook nog interesse hebt in de persoon die je geliefde buiten het werk is. 

#2. Werk niet alleen maar thuis

Als je samen een eigen bedrijf hebt, is het (zeker in de startfase van jullie bedrijf) heel gemakkelijk om vanuit huis te werken. Heel gezellig, maar hierbij loop je ook meteen het risico dat jullie altijd aan het werk zijn. Zijn de mogelijkheden daar, dan is het misschien ook fijn om een werkplek buiten huis te hebben. Op deze manier kun je thuis ook echt thuis zijn, zonder dat je misschien de neiging voelt om altijd te moeten werken. 

#3. Zorg voor een ‘eigen’ sociaal leven

Als je veel samen werkt, is het misschien ook weleens fijn om zonder manlief weg te gaan. Even tijd voor jezelf en je vriendinnen, zodat je er thuis ook weer met nieuwe energie tegenaan kunt. 

#4. Maak een duidelijke taakverdeling

Zorg ervoor dat je als directe collega’s of eigenaren van een bedrijf een duidelijke taakverdeling hebt. Wie is waar goed in en hoe kunnen jullie optimaal van elkaars kwaliteiten gebruik maken? Een taakverdeling zorgt er daarnaast ook voor dat jullie precies weten wat door wie wordt opgepakt en dat kan weer ergernissen voorkomen. 

#5. Praat ergernissen meteen uit

Als er ergernissen zijn, is het handig om deze meteen uit te spreken. Het klaart de lucht, jullie kunnen weer op een goede manier met elkaar verder en de kans op een fikse ruzie wordt meteen een stuk kleiner. 

#6. Vier je successen 

Successen zijn er om gevierd te worden! En ja, dit is zeker belangrijk als je met je geliefde een mooie deal hebt binnen gehaald. Zo zie je maar weer, jullie kunnen samen de hele wereld aan!

#7. Laat anderen niet meegenieten van jullie relatie 

Wees professioneel, zeker als je met meerdere collega’s te maken hebt. Laat je partner in zijn of haar waarde en deel jullie irritaties niet met anderen. Dit zal jullie professionaliteit namelijk niet ten goede komen.

Heb jij tips voor een succesvolle zakelijke samenwerking met je geliefde? Wij zijn heel erg benieuwd en lezen je reactie graag terug!

Reageer