Where lifestyle meets finance
Samenwonen Het Huis Eigen Maken
Samenwonen | Interieur | Tips

Samenwonen? Zo maak je het ook jouw thuis.

Toen ik mijn Chris leerde kennen, woonde ik in Rotterdam en hij iets daarbuiten. Aangezien het zo goed ging tussen ons, wilden we al snel gaan samenwonen. Het meest logische was dat ik bij hem introk, want zijn huis is groter. Ik besloot mijn huisje gemeubileerd en al te verhuren aan een vriendin, zodat we konden kijken of we elkaar al samenwonend nog steeds leuk zouden vinden. Goed nieuws! Na bijna een jaar “proefsamenwonen” heb ik net mijn appartement verkocht en gaat het officiële samenwonen beginnen. Yay!

Maar ja, als je net bij iemand intrekt, heb je het in eerste instantie maar te doen met hoe zijn of haar inrichting op dat moment is. Na een poosje wil je het toch ook een beetje eigen maken: het moet tenslotte ook “jouw huis” worden. Eerlijk gezegd, had ik het liefst als een soort Miley Cirus op een wreckingball door het huis heen geslingerd en opnieuw begonnen. Hup, alles weg! Winkels in, internet op en alles nieuw kopen. Niet echt heel How 2 Spend It van mij, dat geef ik toe. En ook een beetje overdreven. Ik besloot het wat budgetvriendelijker aan te pakken door me op kleine aanpassingen te richten. Wat ik ontdekte is dat je met een paar nieuwe items ook een geheel nieuwe look & feel kunt creëren. Dit is wat ik leerde:

Focus op accessoires 

Cliché maar waar: door accessoires te veranderen kom je een heel eind wat betreft het creëren van een andere uitstraling. Wij kochten wat nieuwe kussens voor op de bank en ik vulde het huis met nieuwe kaarsenstandaards (hou ik van) en ander leuks. Accessoires kunnen natuurlijk ook duur zijn, maar dat hoeft niet. Ik hou van mooi design, maar er is zoveel leuks te koop wat niet megaduur hoeft te zijn. Hou vooral aanbiedingen en leuke samenwerkingen in de gaten. Zo hebben we laatst een aantal leuke items gekocht van de Ikea’s Ypperlig collectie (de samenwerking tussen Hay en Ikea).

Shine a light 

Iets waar ik echt positief verrast over ben, is de kracht van lampen. Ik had er nooit bij stil gestaan  dat lampen zo bepalend kunnen zijn voor een interieur. We begonnen met mooie, nieuwe eetkamerlamp. Vervolgens kocht ik zelf een beauty van een vloerlamp voor naast de bank. Wat een gezelligheid ineens! Je begrijpt dat mijn hart een sprongetje maakte toen Joella en ik een lamp mochten uitkiezen van de hippe lampensite DirectLampen.nl. Ik koos voor een goudkleurige gaaslamp (in de vorm van een bijenkorf) voor in de slaapkamer. Er hing namelijk eerst een simpele zwarte kaplamp. Niks mis mee, maar omdat de gordijnen ook al zwart zijn zorgde dit voor een donker geheel. De nieuwe keuze blijkt een schot in de roos. Doordat de lamp van open materiaal en goudkleurig is krijgt het een warm en licht effect. En de vorm van een bijenkorf zorgt voor een speelse uitstraling (why so serious!). Ik blij, man blij! Vervolgens verhuisde ik ook nog mijn eigen grote witte spiegel naar de slaapkamer en voila: we brightened up the room! Lampen kunnen dus een heel groot verschil maken.

Neem een stukje van jezelf mee

Ik hoor je denken: je hebt toch ook nog je eigen meubels? Het samensmelten van twee interieurs bleek bij ons niet zo handig. Door de verschillende stijlen zou het al gauw een ratjetoe worden. Toch heb ik heus wel een aantal van mijn eigen lievelingsitems meegenomen. Zoals een vintage kastje wat ik ooit in Brugge heb gekocht en door weer en wind heb meegesleept met de trein richting Rotterdam. Eerlijk gezegd, staat het voor geen meter in dit huis, maar dat kastje hoort gewoon bij mij. En mijn ingelijste Geisha tekening uit Japan krijgt ook een mooi plekje. Ook die krijg je erbij als je met mij gaat samenwonen. Ik vind het belangrijk om mezelf thuis te voelen en daar horen een paar eigen spulletjes bij. Heel budgetvriendelijk ook, dus dat is mooi.

Hoe hebben jullie het aangepakt met samenwonen en je huisje “eigen maken?”. Nog meer (budgetvriendelijke) tips zijn zeer welkom. Deel ze gerust hieronder.

 

Reageer