Where lifestyle meets finance
How2 Spend It 15 Okt 2016 26
Geld | besparen | sample sale

Shoppen tijdens een sample sale: yay or nay?

Scrollend door mijn tijdslijn op Facebook kwam ik een sample sale tegen van één van mijn favoriete Deense merken. Mijn eerste reactie was: no matter what, daar moet ik naartoe! Ik mailde mijn zusje (ook fan van het merk) meteen en vroeg haar wat haar plannen voor die bewuste dag waren. Helaas, ze kon niet met me mee en daar ben ik achteraf gezien wel blij om. Want shoppen tijdens een sample sale is leuk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er eigenlijk nooit een écht succesnummer op de kop heb getikt. Hoe komt dat?

Shoppen tijdens de sample sale: alles voor de heb?

Ik ben al bij aardig wat sample sales geweest en heb er eigenlijk altijd wel iets gekocht. Een nieuwe BH van dat ene bekende merk, nieuwe cowboylaarzen en vooral heel veel kleding. Als ik er zo over nadenk, heb ik een groot gedeelte van deze kleding niet eens zoveel gedragen. Het was leuk voor een keertje, maar daarna belandde het weer even snel in mijn kast. Niet het grootste probleem, tijdens zo’n sale betaal je immers niet het volledige bedrag, maar toch best zonde. Het lijkt achteraf gezien wel of ik me onbewust verplicht voelde om ook maar iéts te scoren. Want hé, het is tenslotte een sample sale en dan is het zonde om niets te kopen, toch?

Andere vrouwen steken me aan

Daarnaast denk ik dat het gedrag van andere vrouwelijke kopers toch ook echt wel invloed heeft gehad op mijn eigen koopgedrag. Als ik dames met armen vol kleding zie, denk ik: dat wil ik ook! Of als iemand net even een leuk vestjes uit het rek heeft gepikt, start mijn zoektocht naar precies datzelfde vestje. Erg eigenlijk, dat je je hier als volwassen vrouw toch nog door kan laten meesleuren. 

Geen sample sales meer voor mij

Ik vind het dus wel even fijn dat die ene komende sample sale aan mijn neus voorbij gaat. Ik kom niet in de verleiding om te kopen-om-het-kopen en kan mijn budget zo gebruiken voor kleding die echt bij mij past. Dag impuls-aankopen, ik geef mijn geld lekker uit aan items waar ik heel lang heel veel plezier van ga hebben. 

Is het iets voor jou, een sample sale?

Reageer