Where lifestyle meets finance
Solliciteren In De Zomer
Solliciteren | Kledingtips

Solliciteren in de zomer: wat trek je aan?

Het is eindelijk lekker weer in Nederland en het belooft deze week op sommige plekken zelfs warmer dan 30 graden te worden. Heerlijk! Maar wat als je op een warme dag een sollicitatiegesprek hebt? Wat trek je aan als je gaat solliciteren in de zomer? How 2 Spend It zocht het voor je uit, lees snel verder!

Kledingtips voor een sollicitatie in de zomer

Stoffen en kleuren

Als je voor luchtig wilt gaan, kun je allereerst eens kritisch kijken naar de stoffen van de kleding die je aantrekt. Ga voor katoen, linnen of een koele wolsoort, maar vermijd de zware en synthetische stoffen. Natuurlijke stoffen zorgen er immers voor dat je je warmte beter kwijt kunt en dit zal een stuk comfortabeler aanvoelen.

De kleuren van je kleding kunnen hierbij ook een rol spelen. Lichtere kleuren (zoals wit) dragen een stuk koeler dan donkere kleding (zoals zwart). Donkere kleding staat echter wel vaak een stuk zakelijker, dus zorg ervoor dat je bij het dragen van lichte kleding toch zakelijk genoeg gekleed bent.

Tops

Hoe zakelijk je precies gekleed moet zijn, hangt helemaal af van het bedrijf. Is het een heel formeel of juist een informeel bedrijf? En wie is je gesprekspartner? Is dit juist de oudere, statige directeur of krijg je te maken met een jong en hip iemand? Stem je kleding op het bedrijf en je gesprekspartner af en zorg er voor dat je altijd een jasje of colbert draagt. Hieronder kun je natuurlijk een mooie top dragen, voor als het jasje na het gesprek weer uit mag.

Bottoms

En ja, ga je dan voor een broek of toch voor een rok? Beide kunnen prima! Zorg er bij een rok echter wel voor dat deze netjes over je knie valt en voorkom korte broeken of driekwart-broeken. Een jurk is natuurlijk ook een goede optie tijdens een sollicitatiegesprek, maar ga dan wel voor een net en zakelijk exemplaar en bewaar je strandjurk waarvoor ‘ie bedoeld is: het strand.

Panty of niet?

De meningen over het wel of niet dragen van een panty onder een rok of jurk zijn erg uiteenlopend. Zelf vind ik een panty niet altijd noodzakelijk. Ook hier hangt het er weer vanaf hoe formeel het bedrijf en je gesprekspartner zijn en mooie zongebruinde benen zonder panty zijn dan echt niet altijd verkeerd. Doe waar jij je goed bij voelt!

Schoenen

Ga tijdens een sollicitatiegesprek in de zomer voor mooie pumps, die doen het altijd goed! Zorg dat je tenen bedekt zijn en laat daarom je slippers en sandalen thuis.

Make-up en verzorging

In de zomer transpireer je sneller en vaker dan in de winter. Kies daarom een luchtige make-up die niet snel vlekt of uitloopt. Wat extra blush en lipgloss aanbrengen net voor het gesprek en je bent er klaar voor. Zorg er ook voor dat je deodorant, parfum en verfrissingsdoekjes bij je hebt. Een frisse geur zorgt immers voor een goede eerste indruk.

Wees jezelf!

Wat je ook aantrekt, zorg ervoor dat jij je in deze kleding prettig voelt. Ga vooral gekleed in een stijl die bij je past en probeer niet om iemand te zijn die je niet bent. Waarschijnlijk voel je je in een andere rol juist onzeker en dat komt je tijdens hét gesprek vast niet ten goede…

Wat zijn jouw tips voor een sollicitatiegesprek in de zomer? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer