Where lifestyle meets finance
Supermarkttips Singles
Geld | boodschappen | singles

Zo is boodschappen doen als single minder duur

In je eentje eten hoeft niet duur en ongezond te zijn. Je moet alleen even weten hoe je dat aan moet pakken. Met deze tips shop jij je etenswaren voor een scherpe prijs.

Boodschappen doen in je eentje en koken voor één persoon. Soms kun je er moedeloos van worden. Het doet niet alleen pijn in je portemonnee dat je alle extra voordelige familieverpakkingen aan je voorbij moet laten gaan, ook je lichaam wordt er niet blijer van als jij voor de vierde keer deze week een magnetronmaaltijd opentrekt of een pizza naar binnen schuift.

Geen zin in een dieet van Cup-a-soup en stokbrood met kruidenboter of diepvriesmaaltijden, maar wel voordelig boodschappen doen en lekker en makkelijk koken voor één persoon? Doe dan je voordeel met deze tips!

Boodschappen-tips voor singles

1. Ga naar de markt

De beste supermarkt voor singles (wat zeg ik, voor iedereen!) is de markt. Nee, niet die met een q, gewoon de ouderwetse versie. Op de markt zul je geen last hebben van grootverpakkingen of slechts half bruikbare pakketten: hier haal je precies wat je nodig hebt en niet meer. Vaak nog een stuk goedkoper dan in de supermarkt ook. Ben jij zo iemand die met alle ingrediënten wel wat lekkers kan maken? Ga dan tegen sluitingstijd om te kijken wat voor producten er nog over zijn. Dat krijg je voor een prikkie mee.

Verder lezen: Waarom het financieel fantastisch is om single te zijn

2. Choose your battles

Dat je in je eentje bent, betekent niet dat je nooit iets aan een grootverpakking hebt. Houdbare boodschappen kun jij prima groot inslaan bij de goedkope supers. Toiletpapier zul je altijd nodig hebben, toch? Ook levensmiddelen als pasta, rijst, couscous en groenten als kool, aardappels, uien en wortels gaan lang mee. Ga voor de meer bederfelijke producten (brood, sla, zacht fruit) naar de markt of een supermarkt waar ze kleinere verpakkingen aanbieden.

3. BFF: Best Freezer Friend

Word vrienden met je vriezer. Als je het goed speelt, wordt dat namelijk een magisch ding waar doordeweeks ineens een verse maaltijd uit tevoorschijn komt na een dag hard werken. Kook in het weekend extra veel en vries wat overblijft in porties in. Zo eet je niet dagen achter elkaar hetzelfde, maar heb je wel een zelfgemaakte maaltijd zonder te koken. Soep, stoofpotjes, quiches en sauzen kun je bijvoorbeeld perfect invriezen. Hetzelfde geldt voor ingrediënten die je voorlopig niet gebruikt. Fruit, groente, deeg, rijst: hup, de vriezer in.

Verder lezen:Janneke: 'Mijn dochter schreef: Dank je wel dat je ons helemaal alleen onderhoudt'

4. Creatief met restjes

Heb je toch te veel eten gehaald en weet je nu niet wat je met de restjes aanmoet? Zorg dat je altijd een paar restjes-recepten paraat hebt. Pureer je restjes tot een smoothie of pers ze tot sap in een sapcentrifuge, gooi ze in een pannetje bouillon en maak er soep van, mix met wat tomatenpassata en kruiden tot een pastasaus of maak een pan nasi: daar kan echt álles in. Nog een goed idee: zorg dat je een doosje eieren in huis hebt, dan kun je altijd nog een mega-restjes-omelet maken. Beetje kaas erop en klaar!

Reageer