Where lifestyle meets finance
Tikkie App
App| Geld | Uitlenen

Tikkie App: Makkelijk geld terugvragen bij vriendinnen via What’s App

Als je met een groep vriend(inn)en wat gaat drinken of eten ergens, komt het vaak voor dat iemand van jullie de rekening voorschiet en de rest dat dan terugbetaalt. Althans, zo gaat het vaak bij mij. Ik vind het dan ook niet erg om het even voor te schieten, maar dat leuren om je geld daarna: dat vind ik dus wel heel vervelend. Ik ben daarom de Tikkie App van ABN Amro eens gaan proberen: lees in dit artikel wat ik daar van vind! 

Hoe werkt het?

1. Je downloadt de app. Gratis en voor niks. 

2. Vervolgens vul je je naam in en koppel je je bankrekening. Dit hoeft geen ABN Amro- rekening te zijn. 

3. Vervolgens maak je een nieuw betaalverzoek aan. De app vraagt:

  • Hoeveel wil je per persoon terugvragen? Je vult hier dus het bedrag in.
  • Waar is het voor? Geef een leuke beschrijving mee. 
  • En versturen maar! De app switcht naar What’s App en je kiest degenen die je het geld terug wil vragen.

4. Je vriendin ontvangt het volgende bericht:

IMG_6228.JPG#asset:18031

Ze klikt op de link en betaalt je snel terug met Ideal. 

Wat is ook alweer je rekeningnummer? 

Ik vind het zelf ook schelen in dat vervelende gevoel dat je iemand weer apart moet vragen of ze je alsjeblieft het geld wil terugbetalen. Vaak krijg je dan terug. “Oke! Wat is ook alweer je rekeningnummer?”. Je maakt het ze vanaf nu gewoon makkelijk door een appje te sturen met een link naar Ideal. Ze hebben dan dus ook gelijk je rekeningnummer erbij. 

Over geld moet je geen irritatie krijgen. Zeker niet in relaties of vriendschappen. En ik vind dat deze app daar echt bij helpt. Een aanrader!

Niet gesponsord, wel heel handig!

Ps. Voor degenen die denken dat dit bericht gesponsord is: it isn’t. Deze app van ABN Amro vind ik gewoon echt heel erg handig. Geen geleur meer om je geld: je stuurt gewoon een appje en mensen kunnen het gelijk overmaken.

Heb jij nog andere apps die je aanraadt? Of gebruik je Tikkie ook en heb je hier nog tips bij? Laat het ons hieronder even weten!

Reageer