Where lifestyle meets finance
Top 10 Kinderfeestjes
Kinderen | feestjes

Top 10 goedkope kinderfeestjes

Kinderfeestjes… you hate them or you love it! Hoe dan ook: kinderpartijtjes horen erbij als je kinderen hebt en dus kun je er maar beter het beste van maken, toch? Vaak hoor je verhalen over de meest over-the-top feestjes die een fortuin hebben gekost, maar gelukkig kan het ook heel leuk zijn met een veel kleiner budget. How 2 Spend It heeft daarom voor jou een top 10 samengesteld van goedkope kinderfeestjes. Lees snel verder en doe hieronder jouw ideeën op voor hét verjaardagsfeestje van het jaar!

Kinderfeestje in een speeltuin

Wonen jullie niet al ver bij een grote speeltuin vandaan? Ga hier met het kinderpartijtje naartoe! Maak snoepzakjes als traktatie, neem pakjes of flesjes drinken mee en laat een picknick onderdeel zijn van het feest.

Speurtocht in het bos

Organiseer een speurtocht in het bos: spannend! Betrek andere ouders of vrienden in het spel en laat hen zich, het liefst verkleed, verstoppen in het bos. Stippel een route uit en laat de kids opdrachten uitvoeren om zo weer bij de volgende personage uit te komen. Knapzakjes mee voor onderweg, et voilà.

Prinsessenfeest

Heb jij een dochter die echt gek is op prinsessen? Maak er dan een prinsessenfeest van! Koop van tevoren wat accessoires en versieringen om het huis mee aan te kleden, verstuur de genodigden een echte prinsessen-uitnodiging, organiseer leuke spelletjes in en om het huis en zorg er natuurlijk voor dat er prinsessentaart is.

Piratenfeest

De tegenhanger van het prinsessenfeest en bedoeld voor stoere jongens: het piratenfeest! Ook hier kun je het thema van het kinderfeestje weer overal in terug laten komen. Ook leuk om te doen: laat de kinderen in de tuin op zoek gaan naar een heuse piratenschat. En verkleed komen als piraat: het mag!

Sportfeest

Is de jarige verzot op sport? Organiseer dan een sportdag! Ga naar een sportveldje bij jou in de buurt en zet hier allerlei wedstrijden uit: 50 meter sprinten, voetballen, hoelahoepen, basketballen, ver springen… Je kunt het zo goed niet bedenken! En natuurlijk zijn er na afloop chocolade-medailles voor iedereen.

Kinderfeestje op de kinderboerderij

Huh, een kinderfeestje op een kinderboerderij? Het kan! Informeer bij een kinderboerderij bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn. Misschien kunnen de kinderen wel een middag helpen met het verzorgen van de dieren? Of gaan ze op en om de boerderij op pad met een echt opdrachtenboekje?

Thuisbioscoop

Kinderfeestjes thuis hoeven helemaal niet saai te zijn! Wat dacht je van een heuse thuisbioscoop? Zorg dat je die ene laatste leuke film kunt laten zien, bakken popcorn in de aanslag en kijken maar.

Fotoshoot

Leuk voor meiden: organiseer een fotoshoot! En het wordt natuurlijk helemaal leuk als iedereen voor de shoot licht wordt opgemaakt. De foto’s kun je na afloop printen en in een fotolijstje meegeven. Meteen een leuk aandenken en nee, het hoeft niet duur te zijn.

Bakken

Taarten en koekjes bakken: het is helemaal van nu. Superleuk om dit dan ook met een kinderfeestje te doen. Verdeel de feestvierders in groepjes en laat elk groepje iets anders maken. Als alle zoetigheden klaar zijn, mag er natuurlijk geproefd worden!

Naar het strand

Wonen jullie in de buurt van het strand? Ga hier met het feestje naartoe! Je kunt genoeg spellen bedenken die je op het strand of in de duinen kunt doen. Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijd zandkastelen bouwen of ga vliegeren. Wedden dat alle kinderen zich uitsloven?

Heb jij nog andere tips voor een goedkoop kinderfeestje? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer