Where lifestyle meets finance
Vakantiegeld Bij Ziekte
Werk | vakantiegeld | ziek

Vakantiegeld bij ziekte: waar heb je recht op?

Stel: je bent in loondienst, maar zit door ziekte al een tijdje thuis. Heb je in dat geval recht op vakantiegeld? How 2 Spend It zocht het voor je uit!

Vakantiegeld

Vakantiegeld is voor velen iets om naar uit te kijken. Een extra ‘salaris’ om de zomerperiode goed mee door te kunnen komen. In Nederland is het wettelijk geregeld dat je, als werknemer in loondienst, minimaal 8% van je bruto jaarsalaris opbouwt voor vakantiegeld. De werkgever betaalt dit meestal jaarlijks uit, vaak in de maand mei of juni. Het is echter ook mogelijk dat jij jouw vakantiegeld al maandelijks bij je salaris uitbetaald krijgt. 

Vakantiegeld bij ziekte 

Je vakantiegeld wordt berekend over je bruto loon. Als je in loondienst bent en door ziekte niet kunt werken, betaalt je werkgever wél je salaris door. De opbouw van je vakantiegeld gaat dus ook gewoon door. 

Langdurig ziek?

Ben je langdurig ziek en ontvang je hierdoor minder loon, bijvoorbeeld 70% van je ‘oude’ salaris? In dat geval wordt de hoogte van je vakantiegeld berekend op basis van het salaris dat je daadwerkelijk ontvangt. 

Heb jij een vraag aan ons over vakantiegeld of over een heel ander onderwerp? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer