Where lifestyle meets finance
Vakaniegeld Uitgeven
Vakantiegeld | uitgeven

Hier geeft Nederland het vakantiegeld aan uit.

Het vakantiegeld is in aantocht! Fijne gedachte toch, een soort van extra salaris erbij? Heb jij al een idee waar je dit geld aan gaat uitgeven? En waar geeft Nederland zoal het vakantiegeld aan uit? Het Nibud heeft hier in 2015 onderzoek naar gedaan. Benieuwd naar de resultaten? Je leest het hieronder!

Hier geeft Nederland het vakantiegeld aan uit

43% besteedt het geld aan vakantie

Bijna de helft van alle Nederlanders geeft het vakantiegeld uit aan waar het in eerste instantie voor bedoeld is: vakantie! 70% van deze mensen heeft de vakantie al geboekt voordat het vakantiegeld wordt uitbetaald.  

36% spaart het vakantiegeld

Je vakantiegeld op een spaarrekening zetten: ook geen slecht idee! Je kunt op een later moment alsnog beslissen waar je dit geld aan uit gaat geven. Of je laat het lekker staan, dat kan natuurlijk ook. 

16% gooit het op de grote hoop

16% van de Nederlanders doet niets bijzonders met het geld. Het bedrag komt op de grote hoop en gaat mee in de dagelijkse uitgavenstroom. 

16% bewaart het geld voor korte uitstapjes 

Geen zin in of tijd voor een lange vakantie? Korte uitstapjes zijn ook leuk! Concerten, festivals, pretparken en dierentuinen zijn hierbij favoriet. 

13% reserveert het geld voor grotere aankopen

Nieuwe meubels nodig in huis of toe aan een andere auto? 13% van de Nederlanders zet hier (een gedeelte van) het vakantiegeld voor opzij.

13% besteedt het geld aan huishoudelijke uitgaven

Huishoudelijke uitgaven horen ook in dit rijtje thuis. Misschien moeten er bepaalde klusjes in huis worden gedaan of heb je nieuw beddengoed nodig?

12% gebruikt het geld voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden

Nederlanders die kampen met schulden bij bijvoorbeeld de Belastingdienst of die een betalingsachterstand op de hypotheek hebben, gebruiken het vakantiegeld vaak om deze problemen op te lossen. 

9% vult er een tekort op de lopende rekening mee aan 

Rood staan op je betaalrekening kan een dure aangelegenheid zijn. 9% van de Nederlanders gebruikt het vakantiegeld dan ook om een roodstand mee aan te vullen. 

9% bewaart het geld om een daling in inkomen mee aan te vullen 

Misschien verwacht je minder te gaan werken en daalt hierdoor je inkomen? Je kunt het vakantiegeld dan ook gebruiken om later het verschil in inkomen te kunnen compenseren. 

En, waar geef jij je vakantiegeld aan uit?

Bron: Nibud

Reageer