Where lifestyle meets finance
Wat Dekt Een Glasverzekering
Verzekeren | Glasverzekering

Wat valt er onder de dekking van een glasverzekering?

Als huizenbezitter heb je vaak een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) voor je woning afgesloten. Deze verzekering verzekert je woning tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en wateroverlast. Bij sommige opstalverzekeringen ben je automatisch ook verzekerd voor schade aan het glas in jouw woning. Is dit bij jouw opstalverzekering niet het geval? Sluit dan een nieuwe opstalverzekering of een losse glasverzekering af. Wij vertellen je hieronder alles over de glasverzekering.

Glasverzekering: wat is het?

We noemden het hierboven net al even: een glasverzekering verzekert schade aan glas in jouw woning. En je hebt al snel meer glas in huis dan dat je in eerste instantie misschien denkt: glas in de ramen, in de deuren, glazen deuren en dakramen bijvoorbeeld. En misschien heb je wel een mooie serre of een glazen douchecabine? Sommige woningen hebben ook zonnepanelen of een schuur met een glazen raam. Het glas hiervan is niet bij iedere verzekeraar standaard meeverzekerd. Wil je exact weten wat wel en niet is meeverzekerd? Bekijk dan de voorwaarden van jouw (potentiële) verzekeraar.

Verder lezen: Wanneer is een rechtsbijstandverzekering handig?

Premie

De premie die je betaalt voor een glasverzekering verschilt per aanbieder. De premie wordt vaak bepaald aan de hand van de volgende factoren:

> Waar woon je? Op basis hiervan wordt bekeken wat het brand-en inbraakrisico is in jouw omgeving.

> Het type woning: woon je in een rijtjeshuis of in een villa? Hoeveel kamers heeft je woning? Op basis hiervan kan de hoeveelheid glas worden ingeschat.

> Wat voor soort dakbedekking heeft je huis? Heb je bijvoorbeeld een verhoogd risico op brand?

> Wat is de samenstelling van je gezin? Met kleine kinderen kan er sneller (onbewust) schade ontstaan aan bijvoorbeeld het glas in een deur.

Wat krijg je vergoed?

Bij veel glasverzekeringen zijn de volgende onderdelen meeverzekerd:

> De kosten voor het nieuwe glas.

> De kosten voor het plaatsen van het nieuwe glas door een monteur.

> De kosten voor een tijdelijke oplossing, zoals het plakken van glas of hout tegen een kapot raam.

Verder lezen: Een reisverzekering: waar moet je op letten?

Wanneer ben je niet verzekerd?

Je bent niet in alle gevallen verzekerd voor schade aan glas. Heb je je ramen met slecht weer open laten staan en ontstaat er dan schade? In dat geval keren niet alle verzekeraars uit. Ook achterstallig onderhoud kan een reden zijn om de schade niet te vergoeden. En wordt de schade met opzet toegebracht door jou of één van je gezinsleden? Ook dan wordt de schade vaak niet vergoed. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekering om te zien welke schade wel en niet gedekt is.

Eigen risico of niet?

Net als bij een zorgverzekering heb je bij een glasverzekering soms te maken met een eigen risico. Dit betekent dat je een bepaald bedrag van de schade zelf moet betalen. Vraag hiernaar bij je verzekeraar, altijd goed om vooraf te weten en soms is het ook mogelijk om dit eigen risico af te kopen.

Reageer