Where lifestyle meets finance
Wat Is Arbeidongeschiktheid
Werk | Ziek

Wat is arbeidsongeschiktheid?

Je hebt de term vast al eens voorbij zien of horen komen: arbeidsongeschiktheid. Maar wat is arbeidsongeschiktheid precies en wat zijn je rechten als je onverhoopt arbeidsongeschikt raakt? How 2 Spend It geeft antwoord op 7 vragen over dit onderwerp. Lees snel verder!

#1. Wat is arbeidsongeschiktheid?

Je bent arbeidsongeschikt als je door ziekte of door een ongeval niet meer in staat bent om je werk te doen. Deze term is ook van toepassing als je gedeeltelijk niet meer in staat bent om te werken.

#2. Wat is het verschil met ziekteverzuim?

Arbeidsongeschiktheid is niet hetzelfde als ziekteverzuim. Als je migraine hebt en daardoor niet op je werk verschijnt, is er sprake van ziekteverzuim. Dit betekent niet dat je ook meteen arbeidsongeschikt bent. Je kunt jezelf ook niet arbeidsongeschikt verklaren, deze conclusie moet door een arts worden getrokken.

#3. Wie bepaalt voor welk percentage ik arbeidsongeschikt ben?

Zoals je bij de vorige vraag hebt kunnen lezen, bepaalt een arts of je wel of niet arbeidsongeschikt bent. Deze verzekeringsarts wordt door het UWV aangewezen en heeft, indien nodig, overleg met je eigen huisarts of specialist. De verzekeringsarts bepaalt in hoeverre je arbeidsongeschikt bent (uitgedrukt in een percentage) en wat er nog wel mogelijk is op het gebied van werk.

#4. Heb ik recht op een uitkering?

In de eerste twee jaar dat je ziek bent, wordt je salaris doorbetaald door je werkgever. Na twee jaar kun je in aanmerking komen voor een uitkering, deze uitkering heet WIA: Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Deze wet is gericht op wat je als werknemer nog wél kunt en zal je dus stimuleren om werk aan te pakken wat binnen je mogelijkheden ligt. Binnen de WIA zijn er vervolgens twee varianten: de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) en de IVA (Inkomensvoorziening Volledig duurzaam Arbeidsongeschikten). Je kunt meer lezen over de WIA en deze twee vormen in onze blog ‘Wat is WIA?’.

#5. Kan ik ontslagen worden als ik arbeidsongeschikt ben?

In de eerste twee jaar dat je ziek bent, kun je niet ontslagen worden als je in loondienst bent. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid, is het je werkgever toegestaan om het dienstverband te beëindigen, ook als je een contract voor onbepaalde tijd hebt. De werkgever moet er dan wel van alles aan hebben gedaan om je weer aan het werk te krijgen.

#6. Wanneer kan ik een uitkering aanvragen?

Je kunt een uitkering aanvragen bij het UWV en je kunt dit het beste doen wanneer je 19 maanden ziek bent. Je hebt dan met je werkgever, het UWV en de betrokken verzekeringsarts voldoende tijd om de aanvraag in orde te maken voordat je twee jaar arbeidsongeschikt bent en dus je baan kunt verliezen. Met de betrokken partijen kan worden bekeken wat er gedaan kan worden om jou in dienst te houden.

#7. Ben ik verplicht om me tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren?

Als je in loondienst bent, ben je vanuit je werkgever automatisch verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Ben je ondernemer? In dat geval kan een arbeidsongeschiktheidsverzekering handig zijn.Je leest er meer over in ons artikel over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ondernemen.

Heb jij ook vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht en wij gaan op zoek naar het antwoord!

Reageer