Where lifestyle meets finance
Stocksy Txpc0Ac5D23Cfk000 Small 129210 2
Werk | Ontslag

Wat is een transitievergoeding?

Sinds juli 2015 is de transitievergoeding in het leven geroepen en kwam in plaats van de ontslagvergoeding. Het is een vergoeding die je ontvangt als je wordt ontslagen na minimaal 2 jaar dienstverband en die is bedoeld om een andere baan te kunnen bemachtigen. Wat het precies is en welke voorwaarden er aan verbonden zijn hebben we in deze blog voor je op een rijtje gezet. 

Wat is een transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een vergoeding die werknemers ontvangen die na twee jaar dienstverband worden ontslagen, onvrijwillig of met wederzijds goedkeuren. Het doel van de vergoeding is om een andere baan te kunnen krijgen, bijvoorbeeld om een opleiding te volgen of een outplacement traject te volgen.

Wie hebben er recht op? 

In principe heeft iedere werknemer die langer dan 2 jaar in dienst is geweest recht op de transitievergoeding. Tenzij je natuurlijk zelf ontslag neemt of er echt een potje van hebt gemaakt, maar dat lijkt me logisch. Deze vergoeding is dus niet alleen voor werknemers met een vast contract, zoals vroeger. Het geldt ook voor een tijdelijk contract (minimale duur twee jaar).

Hoeveel bedraagt de transitievergoeding?

De hoogte van de transitievergoeding wordt berekend op basis van twee onderdelen:

1. Je laatstverdiende bruto maandsalaris

2. Het aantal dienstjaren

Je kunt jouw transitievergoeding makkelijk berekenen met de online tools die beschikbaar zijn. Wij raden deze aan: de tool van de overheid zelf. Het maximaal bedrag dat je kunt ontvangen is overigens EUR 77.000,- bruto. Ligt jouw salaris boven dit bedrag? Dan mag je uitgaan van maximaal één bruto jaarsalaris. 

Is dit de enige ontslagvergoeding die mogelijk is? 

Nee. Je ziet nog vaak dat de CAO van bedrijven afwijkt van deze afspraken. Of soms wordt via de kantonrechter nog de kantonrechtersformule bedongen, zeker als het gaat om medewerkers met bijvoorbeeld meer dan 20 dienstjaren en die moeilijk weer op de arbeidsmarkt komen. Maar deze vergoeding is wel de minimum waar je mee kunt rekenen: hij is namelijk voor álle medewerkers die langer dan twee jaar bij een bedrijf werken. 

Bij ontslagrecht zijn er altijd uitzonderingen en situaties waar andere procedures bijvoorbeeld voorgaan. Bijvoorbeeld als het de werkgever ernstig verwijtbaar is, als er sprake is van faillissement of als de rechter anders beslist. Mocht je daarom twijfelen, win dan goed advies in. Of stel je vragen eerst eens gratis bij onze experts (ga naar: www.how2spendit.nl/steljevraag).

Heb jij ervaring met de transitievergoeding? Of heb jij nog aanvullingen op deze blog? Laat het dan hieronder even weten!

Reageer