Where lifestyle meets finance
Ontslag
Werk | Ontslag op staande voet

Wat is ontslag op staande voet?

Nooit leuk: op staande voet ontslagen worden. Helaas overkomt het toch redelijk wat Nederlanders. Maar wat is ontslag op staande voet precies? Mag je zomaar op staande voet ontslagen worden en wat moet je doen wanneer het je overkomt? Je leest er in dit artikel meer over. 

Wat is ontslag op staande voet? 

Ontslag op staande voet betekent dat je als werknemer met onmiddellijke ingang ontslagen wordt. De arbeidsovereenkomst wordt per direct stopgezet, waardoor je meteen je baan verliest. De tussenkomst van een rechter of het UWV is in dit geval niet nodig. Voor ontslag op staande voet moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan: 

  1. Er is sprake van een dringende reden. Dit betekent dat je je als werknemer ernstig hebt misdragen, zoals in het geval van een diefstal, fraude of het beledigen van een collega. Ook het weigeren van werk kan als een dringende reden worden aangemerkt. 
  2. Het ontslag moet onverwijld worden aangegeven. Dit houdt in dat de werkgever het ontslag meteen moet aankondigen nadat de dringende reden zich heeft voorgedaan. Een werkgever mag hier bijvoorbeeld niet nog een week tijd overheen laten gaan. Een werkgever mag een werknemer wel eerst op non-actief zetten (om bijvoorbeeld wat onderzoek te doen) en de werknemer vervolgens op staande voet ontslaan. 
  3. De werkgever moet de reden van het ontslag meteen mededelen. De werknemer moet een goede uitleg voor het ontslag krijgen, dit kan zowel mondeling als schriftelijk. De werkgever mag deze reden later niet meer aanpassen of wijzigen en de werknemer kan deze reden gebruiken om het ontslag aan te vechten.  

Wat moet je doen als je op staande voet ontslagen wordt?

Op staande voet ontslagen worden zal in veel gevallen als heftig worden ervaren. Niet zo gek ook, want je bent in één klap je baan kwijt. Het is aan te raden om nergens een handtekening onder te zetten en om vervolgens met een schriftelijke reactie op het ontslag te reageren. Hierin kun je aangeven dat je het niet eens bent met het ontslag en dat je alsnog bereid bent om werkzaamheden te verrichten voor je werkgever. Helaas zal dit niet voldoende zijn om je baan terug te krijgen. Als je alles op alles wilt zetten om je baan terug te krijgen, dan zul je dit samen met een jurist moeten doen. Je kunt hiervoor, wanneer je deze hebt afgesloten, gebruik maken van een rechtsbijstandverzekering. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? In dat geval kun je contact opnemen met bijvoorbeeld het Juridisch Loket of een andere juridische dienstverlener. 

Ontslag en de WW-uitkering

Als je ontslagen bent, vraag dan binnen een week een uitkering aan bij het UWV. Als je ontslag onterecht is, heb je hier namelijk recht op. Wanneer echter blijkt dat het ontslag op staande voet wel terecht is geweest, heb je geen recht op een WW-uitkering. Je zult het bedrag dat je dan al aan uitkering hebt ontvangen, moeten terug betalen. 

Heb jij weleens te maken gehad met ontslag op staande voet? We zijn heel benieuwd hoe je hiermee bent omgegaan! Wil je het ons laten weten in een reactie onder dit bericht? 

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van informatie afkomstig van www.ontslag.nlwww.ontslagkrijgen.nl en www.juridischloket.nl.

Reageer