Where lifestyle meets finance
Kinderfeestje
Kinderen | feestjes

Wat kost een kinderfeestje?

Als ouder ontkom je er niet aan: je kindje is jarig en dat moet gevierd worden! Op jongere leeftijd kom je nog wel weg met een feestje thuis en visite, maar dat gaat veranderen naarmate kids ouder worden. Dan is het tijd voor een ‘echt’ kinderfeestje, met vriendjes en vriendinnetjes en alles erop en eraan. En of je zo’n feestje nu leuk vindt of niet, er komen ook kosten bij kijken. Wat kost een kinderfeestje nou gemiddeld? Je leest er hier alles over!

Wat kost een kinderfeestje?

Uit onderzoek van ActiePagina.nl (2015) blijkt dat een gemiddeld kinderfeestje in Nederland €110,60 kost. Kinderen van 6 jaar zijn het duurst: een feestje voor een kind van deze leeftijd kost gemiddeld €161,- en aan de eerste verjaardag van een kind wordt gemiddeld €136,- uitgegeven. Ruim 40% van de ouders begint ongeveer een maand van tevoren met het plannen van het feest door het versturen van de uitnodiging. Per feestje worden gemiddeld 7 kinderen uitgenodigd. Eén op de vijf kinderen krijgt nieuwe kleding, speciaal voor het feest, en hier wordt gemiddeld een bedrag van €37,- aan uitgegeven. In het onderzoek geeft 6% van de ouders aan dat zij proberen om het kinderfeestje van anderen te overtreffen. Volgens mij gaat dit dan weer net een brug te ver…

Verder lezen: 10 budgettips voor het organiseren van een feest

Thuis of uit?

Kinderfeestjes worden nog net iets vaker in huis gevierd dan op een externe locatie. Maar als ouders het wel buiten de deur vieren, dan wordt er gemiddeld €64,70 uitgegeven aan de locatie. Eten is populair tijdens partijtjes. Er wordt zo’n €35,20 uitgegeven aan snacks (pannenkoeken en patat), €16,10 aan snoep en 13 euro aan snoepzakjes voor de kleine gasten. Op 60% van de feestjes wordt taart gegeten, aan deze taart wordt gemiddeld €21,80 besteed. 

Zelf uitgenodigd worden op een feestje 

Kinderen zijn zelf bij gemiddeld 5,4 feestjes per jaar te gast. Aan cadeautjes voor andere kinderen wordt gemiddeld € 9.- per feestje uitgegeven. Vijf procent van de ouders geeft hierbij aan dat zij druk voelen om iets duurs voor een ander kindje te kopen. Ze willen hiermee voorkomen dat anderen denken dat ze zich niets duurders kunnen veroorloven. 

Verder lezen: Top 10 goedkope kinderfeestjes

Wat vind jij een normaal bedrag om uit te geven aan een kinderfeestje? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht! En wil jij weten hoe je een budget kinderfeestje kunt organiseren? Lees er dan hier ons blog over.

PS: Over kinderfeestjes gesproken: ken jij Stichting Jarige Job al? Met een hele leuke verjaardagsbox ter waarde van € 35,- zorgen zij ervoor dat kinderen hun verjaardag kunnen vieren, ook als daar thuis niet veel financiële middelen voor zijn. Check it out.

Reageer