Where lifestyle meets finance
Welke Verzekeringen Heb Je Nodig Bij Een Huurhuis
Verzekeringen | huurhuis

Welke verzekeringen heb je nodig bij een huurhuis?

Woon jij in een heel fijn huurhuis? Dan is het goed om te weten welke verzekeringen je hiervoor moet afsluiten. Je loopt immers risico op schade dooor bijvoorbeeld inbraak of brand. Wij hebben de must-have verzekeringen voor je op een rij gezet!

Inboedelverzekering 

Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je inboedel. Dit zijn al jouw spullen die zich in de woning bevinden en die niet vast aan het huis zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je meubels, maar ook kleding en servies vallen hieronder. Krijg je te maken met brand of inbraak? In dat geval zijn jouw spullen verzekerd en krijg je de schade van de verzekeraar vergoed. Wil je ook verzekerd zijn wanneer je met je laptop of spiegelreflexcamera naar buiten gaat? Bij sommige verzekeraars heb je de optie een buitenshuisdekking af te sluiten op je inboedelverzekering.

Verder lezen: Uitvaartverzekering: wat is het en moet je deze afsluiten?

Opstalverzekering

De opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Deze verzekering verzekert tegen schade aan de woning zelf door bijvoorbeeld brand, wateroverlast of storm. Bij het huren van een woning kan het zijn dat de verhuurder deze verzekering al heeft afgesloten. Informeer hiernaar en voorkom dat je dubbel verzekerd bent én onnodig kosten maakt.

Glasverzekering

Het woord zegt het al: deze verzekering verzekert je tegen schade aan glas in de woning. Denk hierbij aan schade aan de ramen, glazen deuren of een glazen douchecabine. Soms is glas al standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. In dat geval is het niet nodig om nog een losse glasverzekering af te sluiten. Je kunt dit teruglezen in de voorwaarden van je opstalverzekering. Ook kan het zijn dat de verhuurder een glasverzekering heeft afgesloten. Bekijk je huurcontract dus goed om te zien of je deze verzekering wel of niet zelf moet afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk kan niemand zonder deze verzekering: de aansprakelijkheidsverzekering. Gooi je per ongeluk de vaas van je moeder om of mors je rode wijn op de witte bank van je beste vriendin? In dat geval ben jij aansprakelijk voor de schade en kunnen de kosten op jou worden verhaald. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat jij deze schade moet vergoeden, de verzekering doet dit voor je. Ook handig wanneer je in een huurhuis woont en je tijdens de verhuizing per ongeluk schade toebrengt aan de verlichting in de hal.

Verder lezen: Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Waar sluit je de verzekeringen af?

De variatie in verzekeringen-land is groot! Er zijn veel aanbieders die jou maar al te graag als klant verwelkomen. Vraag ervaringen van bekenden, lees de voorwaarden goed door en bekijk op internet de recensies over de verschillende verzekeraars. Het afsluiten van verzekeringen is zo gepiept. Je kunt dit heel gemakkelijk telefonisch of via internet doen. En sluit je meerdere verzekeringen af bij één partij? In dat geval kun je vaak rekenen op een korting. Afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je hebt en de verzekeraar die je kiest, kan deze korting oplopen tot 10-15%. Dit betekent niet dat je automatisch goedkoper uit bent dan wanneer je losse verzekeringen zou afsluiten, maar het is altijd goed om dit even uit te zoeken. Go, go, go!

Meer tips over het besparen op verzekeringen? Die lees je hier.

Reageer