Where lifestyle meets finance
Welke Verzekeringen Heb Je Nodig Bij Een Koophuis
Verzekeren | woning

Welke verzekeringen heb je nodig bij een koophuis?

Als trotse woningbezitter wil je natuurlijk niet dat er schade ontstaat aan jouw mooie huis. Helaas heb je dit niet altijd zelf in de hand en daarom is het goed om je tegen schade te verzekeren. Wij zetten hieronder de must-have verzekeringen die op een rijtje. Lees snel verder!

Opstalverzekering 

De opstalverzekering wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd en verzekert je tegen schade die aan het gebouw kan ontstaan. Denk hierbij aan schade door brand, bepaalde weersomstandigheden of door wateroverlast. De verzekering keert een bedrag uit zodat de schade aan de woning kan worden hersteld. Woon je in een appartement? Dan is de opstalverzekering vaak geregeld door de Vereniging van Eigenaren(VVE). De VVE sluit de opstalverzekering dan af voor het gehele gebouw. Vraag dit altijd na, zodat je weet dat je goed verzekerd bent. Wil je meer weten over de opstalverzekering? Lees dan hier onze blog over dit artikel.

Verder lezen: Ben je verplicht om je tegen arbeidsongeschiktheid te verzekeren?

Glasverzekering 

Soms ben je vanuit de opstalverzekering automatisch verzekerd voor schade aan glas. Dit kan schade aan je ramen zijn, maar ook schade aan een glazen deur of een raam in een schuur. Is glas echter niet meeverzekerd in de opstalverzekering? Dan doe je er goed aan om een losse glasverzekering af te sluiten of een hele nieuwe opstalverzekering. Bekijk de voorwaarden van je opstalverzekering en je weet wat je te doen staat.

Inboedelverzekering 

Een inboedelverzekering is ook zo’n verzekering die je gewoon moet hebben. Deze verzekering verzekert je namelijk tegen schade aan de spullen die in je huis staan en die niet nagelvast aan het  huis zitten. Denk hierbij aan je meubels, televisie, laptop en kleding. Schade kan ontstaan door bijvoorbeeld brand of diefstal. Omdat mensen tegenwoordig vaak over allerlei apparatuur beschikken dat ook buitenshuis wordt gebruikt (laptop, camera), bieden sommige verzekeraars ook de mogelijkheid om je inboedelverzekering uit te breiden met een buitenshuisdekking. Wil je hier gebruik van maken? Vraag jouw verzekeraar dan naar de mogelijkheden.

Verder lezen: Een collectieve verzekering afsluiten: slim of niet?

Waar sluit je de verzekeringen af?

Er zijn talloze aanbieders waar je deze verzekeringen kunt afsluiten. Je kunt dit face-to-face doen bij een verzekeringskantoor of bank, maar tegenwoordig worden schadeverzekeringen veel vaker telefonisch of online afgesloten. En waarom ook niet? Het scheelt je in ieder geval tijd en het proces is niet al te ingewikkeld. Oriënteer je op meerdere aanbieders en bekijk welke partij jou de beste prijzen én voorwaarden kan bieden. Je kunt vaak een korting krijgen wanneer je al jouw verzekeringen bij één partij onderbrengt. Deze korting kan, afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je nog meer hebt, oplopen tot 10-15%. Dit wil niet zeggen dat je automatisch voordeliger uit bent, maar dit kun je uiteraard altijd onderzoeken. Sla je slag!

Reageer