Where lifestyle meets finance

Op 27 september 2016 lanceerden wij onze Geldtypetest op het Be Excellent event van 7Life. En dat wilden we natuurlijk wel op een leuke manier (a la How 2 Spend It) doen!

Daarom hebben we de Grote Geldtype Show georganiseerd. Hiervoor hadden we vier gasten uitgenodigd, met allen een verschillend geldtype: een beheerder, een zorger, een pionier en een verbinder. Daarnaast hadden we ook nog een hele speciale tafeldame uit het publiek gekozen die ons van leuke vragen en opmerkingen heeft voorzien. 

De gasten namen plaats op een grote bank op het podium en wij (Joëlla en Nathalie) zaten als ware talkshowhosts achter een groot bureau van waaruit we onze gasten verschillende vragen stelden en stellingen over geld voorlegden. Op die manier was heel goed te zien hoe de geldtypes van elkaar verschillen. 

Annemieke (een geldtype zorger) legde bijvoorbeeld uit dat zij vaak handelt vanuit haar eigen intuïtie. Zo doet zij bijvoorbeeld pas een aankoop als iets goed voelt. 

Indra (geldtype beheerder) gaf aan dat zij niet zo snel voor financiële verrassingen komt te staan. En gekke impulsaankopen die veel geld kosten komen ook niet vaak bij haar voor.

Claas Jan gaf aan dat hij als geldtype pionier zijnde vaak nieuwe ideeën heeft en dat hij vroeger geneigd was ook om in die nieuwe ideeën ook financiële risico’s te nemen. Inmiddels denkt hij daar bewuster over na.

Als afsluiter vroegen we alle deelnemers te reageren op de stelling: geld maakt gelukkig. Verbinder Monica antwoordde hierop: “Het zijn juist de dingen die geen geld kosten die gelukkig maken.”

Aan het einde kregen de deelnemers allemaal een leuk tegeltje mee met een quote die past bij hun geldtype.