Where lifestyle meets finance
Starterslening
Huis kopen

Wie een starterslening wil aanvragen, moet opschieten

Een starterslening biedt starters op de woningmarkt de mogelijkheid om dat droomhuis te kunnen kopen. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat je de eerste drie jaar geen rente of aflossing betaalt. 

Je kunt nu nog de huidige (gunstige) variant aanvragen, maar dan moet je wel opschieten. 

Wat wijzigt er?

Door nieuwe fiscale regels, werkt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting momenteel aan een nieuwe variant van de starterslening. Hoe die er gaat uit zien, weten we dus nog niet. Directeur Jan Willem van Beek van het Stimuleringsfonds zei echter tegen BNR Nieuwsradio “Maar ik kan absoluut niet garanderen dat de nieuwe starterslening net zo mooi en precies hetzelfde is als de huidige. Dus wie gebruik wil maken van de huidige starterslening, moet heel goed weten dat dat op 31 december afgelopen is. Dat betekent dat je hem tijdig moet aanvragen.” En dat lijkt ons al een duidelijke hint. 

Wat kun je nu doen?

Ga je binnenkort een huis kopen? Check dan op https://www.svn.nl/particulieren/lening/starterslening# of jouw beoogde lening binnen de voorwaarden valt. En zorg dat je complete aanvraag uiterlijk 31 december 2016 op het bureau van de notaris ligt ter ondertekening. Ready. Set. GO!

Reageer