Where lifestyle meets finance
Woningenbezitters Lossen Extra Af
Hypotheek | aflossen

Woningbezitters gebruiken extraatje om af te lossen

Deze week verscheen er een bericht in het nieuws over huisbezitters en het aflossen op de hypotheek van de eigen woning. Uit onderzoek van ING blijkt dat huisbezitters een extraatje liever gebruiken om af te lossen op de hypotheekschuld, dan om te sparen. 

Extra aflossen op de hypotheek 

Ruim 20% van de Nederlandse woningbezitters met een hypotheek heeft in het afgelopen jaar meer afgelost dan de reguliere aflossing. De extra aflossing bedroeg gemiddeld een bedrag variërend tussen de €10.000 en €15.000, zo liet ING weten. De redenen voor de extra aflossing zijn verschillend. Mensen willen snel van hun hypotheekschuld af, de rente staat laag waardoor sparen niet altijd een aantrekkelijke optie is en sommige huizen staan financieel gezien onder water.

Woonlasten huisbezitters gedaald, huurders zijn duurder uit

In de afgelopen drie jaar zijn de woonlasten van huisbezitters ongeveer 8% gedaald. Huurders zijn daarentegen in dezelfde periode een stuk duurder uit: de huurprijzen zijn met gemiddeld 8% toegenomen.

Wil je weten of het voor jouw situatie zinvol is om extra af te lossen op je hypotheek? Neem dan eens contact op met je financieel adviseur voor het bespreken van de mogelijkheden. Je kunt ook meer over dit onderwerp lezen in onze blog 'Mag ik boetevrij aflossen?'.

Bron: nu.nl

Reageer