Where lifestyle meets finance
Ziek Melden Op Je Werk
Werk | ziek melden | rechten

Ziek melden op je werk: wat zijn je rechten?

Ziek zijn is nooit leuk, zeker niet als je op de betreffende dag een belangrijke afspraak hebt op je werk of gewoon nog veel moet doen. Als je ziek bent en niet kunt werken, moet je dit zo snel mogelijk mededelen aan je leidinggevende. Je bent echter niet verplicht om heel je ziektebed uit de doeken te doen. Wij zochten voor je uit wat je je werkgever wel en niet moet vertellen. 

Wat hoef je niet te vertellen als je ziek bent?

Je bent niet verplicht om op deze vraag te antwoorden: 

> Wat je hebt. Hoofdpijn, ongesteld of misselijk van een nog prille zwangerschap: je werkgever hoef je hier niet over in te lichten. Ook wanneer hij of zij hier vanuit belangstelling naar vraagt, ben je niet verplicht om te antwoorden. 

> Daarnaast mag een bedrijfsarts jouw werkgever niets vertellen over jouw persoonlijke of medische situatie, mits je daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor geeft. De bedrijfsarts mag echter wel informatie verschaffen over de termijn van je ziekte, welke werkzaamheden je eventueel nog wel kunt uitvoeren en of er aanpassingen op de werkvloer kunnen worden gedaan waardoor je weer aan het weer kunt. 

Wat moet je je leidinggevende wel vertellen als je ziek bent?

Op de volgende vragen moet je wel een antwoord geven: 

> Op welk adres je verblijft tijdens je ziekte. 

> Op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. 

> Hoe lang je ziekt denkt te zijn.

> Met welke werkzaamheden je bezig bent, zodat dit door iemand anders kan worden overgenomen. 

> Of je ziekte het gevolg is van een ongeluk op het werk. 

> Of je afwezigheid het gevolg is van een verkeersongeluk waar iemand anders voor aansprakelijk kan worden gesteld. Als dit het geval is, kunnen de kosten van jou verzuim wellicht worden verhaald op de veroorzaker van het ongeluk. 

Wil je meer weten over ziekte en de bedrijfsarts? Bekijk dan hier de blog die we eerder over dit onderwerp schreven. 

Reageer