Where lifestyle meets finance
Insta Vriendin
Relaties | vriendinnen | instagram

Zo herken je een vriendin die aan Instagram verslaafd is

We hebben er vast allemaal wel eentje: een vriendin die zweert bij het medium Instagram. En sterker nog, ze kan er zelfs verslaafd aan zijn. Hoe herken je haar? How 2 Spend It verzamelde 10 kenmerken waar je een aan Instagram verslaafde vriendin aan kunt herkennen. 

Is jouw vriendin verslaafd aan Instagram? Zo herken je het!

#1. Ze zoekt de hotspots uit die het goed doen op de foto

Het is tegenwoordig niet meer belangrijk om een plek uit te zoeken waar je gezellig kunt eten. Nee, nu telt alleen nog hoe fotogeniek een hotspot is. Geen bijzondere muur, servies of mooi opgemaakte borden? Dan gaan we er ook niet meer naartoe.  

#2. Ze staat op tafel om de mooiste foto’s te maken

Alles voor een goede foto! En dus moet je niet raar opkijken als het meubilair wordt verschoven en je vriendin ineens op een tafel of stoel staat om dé foto (en dan minstens 40 keer) te schieten. Plaatjes van bovenaf genomen doen het immers altijd goed op Instagram.

#3. Je mag niet aan je cappuccino nippen voordat ‘ie goed op de foto staat

Owee, owee…

#4. Ze denkt in #

Haar brein maakt overuren, want elke foto moet natuurlijk worden vergezeld van de juiste #. #AndersVindtNiemandJeFotoLeuk #HoeMeerWoordenAchterElkaarHoeBeter 

#5. Ze houdt rekening met haar outfits (en die van haar kinderen)

Moeders met Instagram zijn nog een tikkeltje erger. Want ook hun kids moeten goed gekleed en lachend in beeld worden gebracht.

#6. Haar mobiele telefoon staat vol met foto’s

Zo heeft ze altijd wat foto’s achter de hand voor de dagen waarop ze niets Instagram-waardigs beleeft. #slim

#7. Ze is op de hoogte van alle statistieken

Je hoeft het haar maar te vragen en ze schudt ze uit haar mouw: jouw vriendin is dol op cijfers en weet precies hoeveel volgers ze heeft en wat haar meest succesvolle foto ever was.

#8. Batterij bijna leeg? Paniek!

Behoeft geen uitleg, toch?

#9. Foto’s deleten van Instagram

Past een foto toch niet mooi in de tijdlijn of komen er gewoon te weinig vind-ik-leuks op een post? Precies: delete.

#10. Ze is op bepaalde momenten van de dag niet bereikbaar 

Foto’s plaatsen op Instagram is serious business. Hier gaat veel tijd inzitten. Denk aan het bijsnijden en bewerken van de foto’s en het kiezen van de juiste filter. En dan is ook het moment van plaatsen cruciaal. Grote kans dat je vriendin het ’s avonds tussen 20.00 en 21.00 uur best druk heeft. 

Ben jij nog andere kenmerken tegengekomen van een vriendin die verslaafd is aan Instagram? Laat het ons weten en wij vullen ons lijstje aan! #dankjewel

Hoera, ons boek 'De Financiele Detox' ligt nu in de winkels. Bestel jouw exemplaar via bol.com!

Reageer