Where lifestyle meets finance
Weekend Tot Rust
Werk | ontspanning

Zo kom je in het weekend tot rust na een drukke week

Je herkent het vast wel: het is vrijdagmiddag en je kijkt uit naar het weekend. Even tijd om de drukte van je werk achter je te laten en weer energie op te doen voor de week die komen gaat. Misschien ben je redelijk moe, hoe kom je dan in het weekend tot rust na een drukke week? How 2 Spend It heeft 5 tips voor je verzameld. 

Zo kom je in het weekend tot rust na een drukke week: 5 tips

#1. Plan tijd in om te ontspannen

Ontspanning is het toverwoord als het om het tot rust komen gaat. Bedenk voor jezelf waar jij ontspannen van wordt en energie van krijgt en plan deze activiteiten in. Nog beter: ga lekker naar buiten als het mogelijk is, de frisse lucht zal je goed doen!

#2. Voorkom een overvolle agenda

Doordeweeks ‘moet’ je vaak al heel veel. Afspraken, sporten, sociale contacten en natuurlijk ook nog je werk. Probeer daarom een overvolle agenda in het weekend te voorkomen door maximaal één afspraak of verplichting per dag in te plannen. 

#3. Laat je werk los

Tegenwoordig hebben we vaak een mobiele telefoon van het werk of kunnen we via een privé-telefoon snel en gemakkelijk zakelijke e-mails checken. Heel handig (zeker voor je werkgever), maar het werkt niet echt bevorderend voor je rust wanneer je dit in het weekend ook doet. Zo blijven er werk-‘prikkels’ komen en wordt je toch nog steeds geconfronteerd met zaken die waarschijnlijk gemakkelijk tot maandag kunnen wachten. 

#4. Slaap genoeg 

Kom je doordeweeks slaap te kort? Probeer dit dan in het weekend in te halen! Zet wel een wekker, maar niet al te laat, zodat je verder nog wel iets aan je dag hebt en niet alleen maar aan het haasten bent. 

#5. Opruimen!

Huh, wat doet opruimen in dit rijtje? Heel simpel! Een opgeruimd gevoel kan vaak ook zorgen voor overzicht en ontspanning. Bij mij werkt het in ieder geval wel: een opgeruimd huis zorgt voor rust in mijn hoofd en daardoor kan ik veel beter met een boekje ontspannen op de bank liggen. 

Wat zijn jullie tips om in het weekend te ontspannen? Deel ze met ons onder dit bericht!

Hoera, ons boek 'De Financiele Detox' ligt nu in de winkels. Bestel jouw exemplaar via bol.com!

Reageer