Where lifestyle meets finance
Pexels Photo 1374546
Geld l Besparen

Zo vier je Halloween budget-stijl

Halloween: het is de favoriete feestdag van het zoontje van Renée. Al is hij pas 4, het kan hem niet eng genoeg. Renée wil niet failliet gaan aan dat feestje, dus versiert ze haar huis budget-stijl. Voor een paar tientjes is haar huis dood- en doodeng.

Ik weet niet wat het is met dat kind van mij. Hij is 4 jaar oud en gek op monsters, spoken en dinosaurussen. Het kan hem niet eng genoeg. Toen ik laatst met hem de film Bambi keek, was hij letterlijk tot tranen geroerd. Maar skeletten, heksen en afgehakte vingers doen hem niets. Wanneer de dagen langer worden, zo eind september, begint hij met vragen hoe lang het nog duurt tot Halloween. Dan wil hij het huis versieren met alles wat anderen de stuipen op het lijf jaagt.

Ik vind dat ook best leuk. Maar, Halloween valt altijd zo rot. Net voor de verjaardag van mijn zoontje Cooper, waarna het al snel Sinterklaas en Kerstmis is. Niet alleen veel feest achter elkaar, maar ook veel uitgaven achter elkaar. Dus doen we Halloween dit jaar budget-stijl. Ik heb het uitgerekend. Voor 25 euro in totaal maken we iedereen die langskomt doodsbang. 

lint-enter-if-you-dare.jpg#asset:26654

Hiermee zetten we de voordeur af en de gang. Als waarschuwing voor iedereen die het waagt om naar binnen te willen. Ja, ook de schoonmaakster en mijn moeder. Ook leuk: Je scoort al 6 meter voor €3,80.

spook-slinger.jpg#asset:26659

Hoe cute is deze slinger? Ik bedoel natuurlijk: hoe eng is deze slinger. Uitgekozen door mijn zoontje. Die stelde voor hem op ooghoogte te hangen, zodat je met je hoofd tegen de spoken aanloopt. Eng! :) Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor €3,80 heb je 4 meter slinger.

afgehakte-vingers.jpg#asset:26652

We gaan door met griezelen. Als onze gasten het toch aan hebben gedurfd de woonkamer binnen te komen, liggen er her en der wat afhakte vingers. Rood van het bloed, met de nagels er nog op. Ik doe het versieren natuurlijk voor mijn zoon, maar weet zeker dat ik hier zelf ook veel plezier mee ga hebben. Kosten? Wederom €3,80. Daar krijg je dan 5 afgehakte vingers voor.

skelet-rietjes.jpg#asset:26658

Een lekker fout Halloween-rietje voor in de bloedrode punch hoort er natuurlijk bij. Ik vond deze leuke oranje met skeletten. €3,80 voor 5 stuks.De poppetjes kun je van de rietjes afhalen, zodat je ze nog een keer kunt gebruiken. 

prikkers-ogen.jpg#asset:26657

Wat lekkers bij je skeletten-drankje? Steek er deze oogbal-prikkers in en het is meteen helemaal Halloween. Je betaalt €3,50 voor 20 prikkers. 

kakkerlakken.jpg#asset:26653

Wil je mij echt op de kast krijgen? Dan moet je deze in een keukenkastje leggen. Mijn man en ik woonden ooit op Curacao, waar deze nog wel eens binnen op visite kwamen. Ik heb er nog een trauma van. Bah! €3,80 voor twee van die supergrote viezerikken.

Tot slot nog even een pompoen scoren bij de lokale supermarkt, die je met een groot mes bewerkt tot een echt Halloween-exemplaar. Led-lampje erin (veiliger dan een waxinelichtje) en je gaat een supertoffe, ik bedoel een angstaanjagende Halloween. 

* Insert bulderende heksenlach *

Reageer