Where lifestyle meets finance
Kinderen Mini Test Etc
Zwanger | Budget

Zwanger van de tweede: is dat financieel anders?

De tweede is op komst! In januari 2018 verwachten Jeroen en ik onze tweede zoon en Boaz zijn eerste broertje. Je zou denken dat het financieel scheelt dat we weer een jongen krijgen, maar toch lijkt deze zwangerschap een stukje duurder uit te vallen. Oops! Dat bleek wel toen ik alles eens op een rijtje zette in deze blog:

We beginnen gewoon opnieuw

Een box, een kinderwagen, een bedje, al die grote dingen die je nodig hebt in het begin stonden me in de weg. Ik heb dus alles gelijk verkocht via Marktplaats, zodra ik het niet meer nodig had. Dat betekent wel dat ik nu dus alles opnieuw moet inslaan en niet alles ‘even van zolder haal’. Gelukkig hebben we altijd Marktplaats en Reshopper nog, dus dat hoeft niet tegen de hoofdprijs. 

Mocht je de eerste keer alles nieuw hebben gekocht, is dit uiteraard wel een hele dure optie en zou ik dit niet aanraden. 

Verder lezen: Zwangerschap aankondigen op je werk: wanneer doe je dit?

Daaaag budget!

In mijn eerste zwangerschap had ik mezelf een budget gegeven van EUR 500,- en heb ik daar alle nodige spullen van ingekocht. Ik houd van een uitdaging, zullen we maar zeggen. Dit keer heb ik een kleuter om me heen lopen en ben ik al lang blij dat ik straks alles in huis heb wat ik nodig heb.  Dit neemt niet weg dat ik nog steeds altijd vooraf bedenk wat ik maximaal wil betalen voor bepaalde zaken, zoals een kinderwagen, maar die EUR 500,- voor het geheel heb ik wel losgelaten. 

Niet alles is nodig

In mijn eerste zwangerschap kwam ik er al snel achter dat ik lang niet alles van het ‘standaard baby-uitzet lijstje’ ging gebruiken, dus dat scheelt nu al heel veel in de inkoop. Ook heb ik me de vorige keer er over verbaasd hoe hard die kleintjes groeien in de eerste paar maanden, dus dat ik niet hele garderobes nodig heb in bijvoorbeeld maat 56. 

We groeien uit ons huis!

Met deze tweede kleine op komst, groeiden wij uit ons huis! We gaan nu dus verhuizen, dus dat vergt ook wel even wat extra budget. Gelukkig was dat niet echt een verrassing voor ons, dus hadden we daar al voor gespaard. Maar dat is dus wel even iets om vooraf over na te denken :)

Verder lezen: Voordelig zwangerschapskleding kopen

Shopverbod in mijn kraamtijd

In de eerste week nadat Boaz was geboren, heb ik vol van hormonen mijn laptop gepakt en voor meer dan EUR 1.000,- aan spullen gekocht die ik écht niet nodig had. Ik blijk niet de enige te zijn: Lisette schreef er in deze blog ook al over. Dit keer geef ik mezelf dus een shopverbod in de kraamtijd. Tenzij ik het écht heel hard nodig heb ;)

Ben jij ook zwanger van de tweede (of misschien wel derde)? Laat me dan hieronder even weten wat jij anders doet deze zwangerschap!

Reageer