Where lifestyle meets finance
Zwangerschap Werk
Zwanger | werk

Zwangerschap aankondigen op je werk: wanneer doe je dit?

Yay, je hebt groot nieuws: je bent zwanger! Het liefst wil je dit misschien wel van de daken schreeuwen, maar vaak wacht je tot je wat verder bent in je zwangerschap en je het eerste bezoek aan de verloskundige hebt gebracht. Je naaste familie en beste vrienden breng je misschien wel eerder op de hoogte, maar je werkgever informeren? Dat stel je misschien liever nog even uit.

Zwangerschap aankondigen: wanneer moet je dit doen?

Je bent verplicht om je werkgever uiterlijk 3 weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat, in te lichten. Je zwangerschapsverlof start 4 tot 6 weken voor de uitgerekende datum. In de praktijk zijn er echter niet heel veel vrouwen die wachten met vertellen tot het laatste moment. En dat is vaak maar goed ook! Je buik gaat nou eenmaal een keer groeien en als je werkgever op de hoogte is, kan er ook rekening worden gehouden met jouw ‘zwangere’ situatie. Doorgaans wordt de werkgever tussen de 12e en 16e week van de zwangerschap ingelicht. Wat jouw ideale moment is, hangt helemaal af van jouw situatie. Er is ook geen goed of fout, vertel het vooral op een moment waar jij je goed bij voelt.

Verder lezen: Priscilla: 'Vier maanden na mijn zwangerschapsverlof nam ik ontslag om te gaan freelancen'

Wat zijn je rechten als zwangere vrouw?

Je hebt als werkende zwangere vrouw aardig wat rechten. Zo is je werkgever bijvoorbeeld verplicht om jouw werkplek zo in te richten dat deze geen risico vormt voor jou of de baby. Ook moet de werkgever zorgen voor tijden waarop je kunt rusten, extra pauzes (tot 1/8 deel van je werktijd) en een ruimte waar je kunt uitrusten. Heb je een bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog gepland? Hier hoef je geen vrije uren voor op te nemen, je salaris wordt gewoon doorbetaald. Dit geldt ook voor de reistijd naar je afspraak toe. Mooi toch?

Verder lezen: Borstvoeding en werk: hoe combineer je dit?

Zwangerschapsverlof

In totaal heb je 16 weken recht op zwangerschapsverlof. Wanneer je jouw verlof laat starten, hangt helemaal van jouw wensen af. Toch ben je verplicht om 4 tot 6 weken voor de uitgerekende datum te stoppen met werken. Tijdens je verlof krijg je je salaris gewoon doorbetaald. Eigenlijk wordt jouw verlof door het UWV vergoed, maar jij ontvangt het dan via je werkgever.

Wanneer vertelde jij op je werk dat je zwanger was? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Reageer